Repertoar

promo Benet al Nil har en varierad repertoar och vi älskar att få visa upp mångfalden inom den Orientaliska dansen. Den klassiska Orientale-stilen är den som de flesta förknippar med magdans, elegant och glamorös. Vackra silkesslöjor eller rytmiska fingercymbaler kan användas för att förhöja dansen ytterligare. Till Orientale-stilen hör även trumsolon, ofta fartfyllda och roliga danser, där musiken enbart består av rytminstrument och dansösen ”spelar trumman” med höfterna.

Som variation till magdansen erbjuder Benet al Nil egyptisk folklore, naturligtvis anpassad för scen. På repertoaren står bl a den jordnära, gungiga Saidin, den glada och lättsamma Mileya-dansen samt Baladin, som

SAM_0468-Redigera 2ibland kallas för Kairos blues. Folkloren dansas ofta med tillbehör, såsom käpp eller zagat (fingercymbaler). På vår repertoar står även Khaleegy, en dans från länderna kring Arabiska Gulfen, karaktäriserad av att håret(!) används mycket i dansen.

Vårt senaste tillskott är dans med shamadan (ljuskrona). Shamadan-dansen är mycket stämningsfull och kan ingå i ett vanligt uppträdande eller som del av en Zeffa al Arousa (traditionell arabisk bröllopsprocession). Det vackraste är att ha levande ljus i shamedanen, men om lokalens brandregler inte tillåter detta använder vi elektriska.

DSC_3227-SKontakta oss för bokning och mer information.